Arta Martiala – un mod de viata part IV

    Buna!

    Ok! sa mergem mai departe si sa vorbim un pic si despre incalzire …

    Vedeti voi, partea din antrenament destinata incalzirii este foarte importanta datorita faptului ca in aceste momente ma pregatesc atat fizic cat si psihic pentru efortul ce urmeaza.

    Partea din incalzire destinata intinderii musculaturii trebuie executata la o viteza moderata, ideea principala fiind aceea de a relaxa corpul, de a incalzi articulatiile si de a centra mentalul; daca aceasta parte este executata cat mai dinamic risc ca trupul sportivilor sa fie crispat iar aparitia accidentarilor sa fie favorizata.

    Recomand ca incalzirea sa inceapa cu exercitiile din picioare, pornind de la cap catre trenul inferior, urmand apoi sectiunea destinata mobilitatii membrelor inferioare.

    Aceasta sectiune poate fi impartita in doua parti:

- la sol, cu si fara partener;

- in picioare cu partener.

    Bineinteles ca dupa executia stretching-ului din picioare cu partener, pot executa ( este chiar recomandabil ) tehnici superioare de picior cu scopul de a efectua o intindere suplimentara a musculaturii piciorului: ex naeryo chagi – TKD

Pe curand!

Bogdan Popescu

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Arta Martiala – un mod de viata part IV”

  1. Vasile VonVale says:

    Incalzirea este intradevar importanta. Nu exista nici un dublu ca nu poti face orice fel de miscare fara a incalzi bine toti muschii si toate inchizaturile. Unii considera ca este penibil sa faca incazire. In mod clar este ceva malefic.

  2. Rosie Cevallos says:

    haha great ! I like that site :)

Leave a Reply


SEO Romania Cel mai cuprinzator director romanesc