Intrebari – Raspunsuri

    Salve!

    Ca sa raspund unei solicitari mai vechi ( am fost rugat sa “”crosetez”" un pic pe tema spiritualitatii ) voi explica de ce Arta Martiala este o Cale Spirituala.

    Pentru inceput il voi cita pe Marele Invatator, Morihei Ueshiba – Parintele Aikido-ului:

    “‘ Arta Pacii incepe cu tine. Munceste cu tine si lasa Arta Pacii sa se manifeste in toate activitatile tale. Fiecare are un spirit care poate fi slefuit, un corp care poate fi antrenat si o cale pe care sa o urmeze. Esti in viata pentru a cunoaste si a manifesta ceea ce este sacru in tine. Adu pacea in propria viata si aplica Arta Pacii in tot ce te inconjoara. ”

    Sincer sa fiu nu stiu daca mai pot adauga ceva, mesajul este atat de simplu exprimat si totusi atat de profund … bineinteles daca il primesti cu Inima ”deschisa”.

    Totusi voi continua … asa cum am mai afirmat intr-o postare anterioara practica unei Arte Martiale actioneaza atat asupra fizicului, cat si a mentalului si a spiritului – datorita exercitiilor fizice, a celor de concentrare mentala si a celor de control respiratoriu.

    Dupa un interval – destul de indelungat – de practica consecventa a unei Arte Martiale, elevul ajunge sa inteleaga ca fizicul poate avea limite dar spiritul nu are practic nici o limita.

    Vedeti voi, in practica se intampla cam asa : ma duc la o sala, incep antrenamentul, imi dezvolt conditia fizica, ”absorb” cat mai multa tehnica, dezvolt viteza de reactie, rezistenta la lovituri,etc., incep sa castig din ce in ce mai des luptele prin KO, dar vine un moment cand ating un anumit prag fizic pe care nu il mai pot depasi, oricat de mult as incerca …

    As putea spune ca acesta este un moment crucial pentru fiecare elev ( cand spun elev includ si centurile negre … ), daca ma opresc, regresez! dar daca ii permit Inimii sa spere, continui antrenamentul … si de aici pot spune ca incepe Calea Luptatorului In slujba Vietii!!!

    Energia incepe sa se cumuleze, sa circule nestavilit, circuitul fiind urmatorul: creste vibratia centrilor energetici, energia incepe sa expansioneze, se revarsa in meridiane, acestea hranind organele, sistemul osos, muschii si tendoanele …

    Acesta este momentul in care incep sa inteleg ca de fapt nu exista nici o limitare, ca nu exista decat Viata! asa cum afirma de fapt toate curentele spirituale; stiinta vine si ea din urma si confirma ceea ce initiatii stiu … fizica cuantica afirma ca totul este informatie – vibratie un alt mod de a defini Viata!

    In mod firesc simt, la nivel intuitiv, ca Viata care ma hraneste, care ma inspira, este aceeasi pentru toate fiinte vii, incep sa constientizez legatura mea cu intreaga Creatie! … si incepand din acest moment pot spune ca manifest Constient Divinul din mine! …

Pe curand!

Bogdan Popescu

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


SEO Romania Cel mai cuprinzator director romanesc