Cateva idei despre autoaparare

    Salut!

    Hai sa atingem si un subiect un picut mai fierbinte – autoapararea …

    Inainte de orice trebuie inteles urmatorul aspect: pe mine chiar nu ma intereseaza ca stii cum sa executi o lovitura ( de brat, picior, cap , salturi, etc. ), ceea ce ma intereseaza este sa te antrenezi zilnic!

    Intr-o lupta reala nu am timp de “calcule” , nu am timp sa ma gandesc ce tehnica ar fi mai potrivita pentru a raspunde atacului respectiv … este o prostie sa crezi ca ai timp pentru asa ceva!

    Si atunci ce este de facut? … foarte simplu – trebuie sa iti conditionezi trupul, sa ii creezi reflexe …

    Bineinteles ca pentru a fi eficient trebuie sa am un strict necesar: o conditie fizica buna, o buna rezistenta la lovituri, viteza de reactie, etc. dar mai ales o insusire temeinica a tehnicii specifice luptei corp la corp (cu si fara arme ), tehnica lucrata sarguincios cu parteneri de diverse categorii.

    Deci sa repetam … antrenament zilnic, mult lucru cu partener, iar in ceea ce priveste tehnica – acesta trebuie sa fie cat mai simpla, cat mai directa.

    Intr-o situatie reala nu am nevoie de tehnici complicate, de ce sa incerc sa imi opresc atacatorul cu o lovitura de picior executata din saritura cand pot foarte sinplu sa il lovesc la genunchi si astfel sa opresc lupta foarte rapid!

autoaparare

    Va rog sa fiti atenti la urmatorul aspect: la sala sau in competitie, in lupta demonstrez tehnica, “culeg” puncte ( fiind fata in fata cu un SINGUR adversar !)- pe strada ma lupt pentru propria mea VIATA  ( sau a altora, eventual facand fata mai multor adversari! ) … este o mare diferenta  - nu-i asa?

    Deci mare atentie … SIMPLITATE = EFICIENTA !

Pe curand!

Bogdan Popescu

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Cateva idei despre autoaparare”

  1. Iulius says:

    Hmmmmmmmmm Interesant!

Leave a Reply


SEO Romania Cel mai cuprinzator director romanesc