Sistemul energetic uman – part I

    Salut!

    La sfarsitul antrenamentului de astazi, o parte din ” fratiori ” mi-au sugerat sa vorbesc si despre sistemul energetic uman in postarile viitoare, deci …

    In primul rand o sa descriu cat mai succint alcatuirea din punct de vedere energetic a omului – prin prisma sistemului Hatha Yoga -, apoi o sa va vorbesc despre principalii centri de forta.

    Inainte de a incepe trebuie sa fie foarte clar ca in cadrul acestei postari si a celor viitoare voi prezenta tehnici foarte simple, directe, tehnici care sa fie baza pentru practica dumneavoastra zilnica.

    Pentru aprofundarea oricarui sistem de practici energetice va recomand insistent sa apelati la ajutorul unui profesor avizat (fie ca veniti la mine la sala sau mergeti la alte cursuri).

    Trebuie inteles ca nu este de joaca cu aceste practici, fiecare sistem presupunand un set foarte clar de reguli ce trebuiesc respectate atat pentru siguranta practicantului cat si pentru garantia atingerii obiectivelor urmarite!

    OK! sa incepem ….

    Absolut toate scrierile sacre, indiferent de provenienta lor ( fie ca apartin hinduismului, crestinismului, taoismului, etc. ) fac o afirmatie foarte importanta si anume ca totul este Spirit – ”simplist” vorbind!

    Fizica cuantica vine din urma si demonstreaza la nivel de laborator ca totul este informatie, ne arata modul in care interactioneaza campurile de forta pentru a crea materie …!

    Acum, componenta energetica umana este urmatoarea:

- ceakre;

- meridiane energetice;

- biocampuri.

    Ceakra este un termen de origine sanscrita – in traducere roata – ce face referire la centrii de forta.

    Ceakra poate fi privita ca o ”poarta” ce face legatura intre universul interior si cel exterior, simplist vorbind putem afirma ca ceakra , pe de o parte absoarbe din exterior energie proaspata, iar pe de alta parte elimina din propriul sistem energia uzata.

    Trebuie mentionat faptul ca ceakrelor le corespund in corpul fizic organe si glande cu secretie interna, deci putem afirma ca de buna functionare a ceakrelor depinde buna functionare a sistemelor corpului uman …

    Cam atat pentru astazi … in postarile viitoare voi vorbi mai in detaliu despre fiecare ceakra in parte (organe corespondente, tehnici de echilibrare si de activare a functiilor ceakrelor, etc.)

    Cu drag!

Bogdan Popescu

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


SEO Romania Cel mai cuprinzator director romanesc